Pauline Blom
& Ronald Ouwens

Mobiel: +34 – 686419359

Bellen of skypen kan altijd.
Voor een aanvraag op maat: info@conil.nl

Ronald Ouwens & Pauline Blom

Haarlem, dat is onze stad. We zijn er geboren en getogen. Maar inmiddels zitten we 2600 kilometer verderop, in Zuid-Spanje, Andalusië, aan de Costa de la Luz, en is Haarlem vooral de plek waar we een paar keer per jaar leuke, lieve mensen zien en spreken, shoppen en lekker in de kroeg hangen.

Want ergens al weer ruim zeventien jaar terug gingen we op zoek naar een ander leven, avontuur, gooiden we het roer om. Na een zoektocht vonden we ons droomhuis uiteindelijk in Andalusië, in de provincie Cádiz. In Vejer de la Frontera, aan de Costa de la Luz. Een fantastische streek! Waar we wonen met onze mannen Kick (23) en Kees (19) en nieuwste aanwinst Luna Luz (12). Eerst in een vrijstaande boerderij, vervolgens in Santa Lucia en inmiddels in het mooiste witte bergdorp van Spanje zelf: Vejer de la Frontera.

We zochten rust en ruimte, en dat hebben we hier gevonden. Spanje is een andere wereld, vooral het gebied waar wij wonen. Het tempo van leven ligt prettig laag, mensen nemen de tijd voor een praatje poep, de winkels houden zich aan siësta-tijden en kinderen zijn meer dan welkom. Waar je ook komt. De natuur is hier overweldigend en wie ooit op bezoek is geweest, komt altijd terug. Naar de fantastische stranden, de witte dorpen, het heerlijke eten, de prima vakantiehuizen en de open armen waarmee de Andalusiërs je ontvangen.

Hoewel Madrilenen en Sevillanen de Costa de la Luz prima weten te vinden (95% van de toeristen is Spaans) is het voor de meeste Nederlanders nog onbekend gebied. Het reisboek Costa de la Luz – de eerste Nederlandstalige gids over de mooiste kust van Spanje – is dan ook de ideale voorbereiding voor iedereen die onze kant op wil komen. Stap in het echte Spaanse leven, aan de hand van Pauline, die verhaalt over de processies in de heilige week voor Pasen, door de smalle straatjes van het mooiste witte bergdorp van Spanje. Over de watervallen in de goed verborgen oase Santa Lucia en het meest authentieke restaurant van Andalusië.

Over de rauwe havenstad Cadiz, met kathedraal met gouden dak en prachtig, eeuwenoud centrum. Over zwierige sherry-stad Jerez, bruisend stranddorp Conil de la Frontera en de authentieke, intieme dorpsfeesten, waar de Kust om bekend staat.

Aangevuld met alle praktische informatie om als lezer zélf dat echte Spaanse leven in te stappen. Slenterend door dorpen, wandelend door de heuvels, fietsend langs het strand of met de auto op ontdekkingsreis het binnenland in. Met tips van locals en ruim 200 foto’s. Te bestellen via de website bij Bol.com.

reserveringsaanvraag_btn

Om je de beste gebruikservaring te kunnen bieden en gebruiken wij cookies. Je kunt je cookie-instellingen hier wijzigen.