Pauline Blom
& Ronald Ouwens

Mobiel: +34 – 686419359

Bellen of skypen kan altijd.
Voor een aanvraag op maat: info@conil.nl

Klimaat Costa de la Luz

We zitten in het uiterste zuiden van Spanje, waar het inderdaad nooit sneeuwt, onze uit Nederland meegebrachte schaatsen compleet nutteloos zijn en we volop genieten van jaloersmakende, lange zomers. Maar het weer blijft nu eenmaal onvoorspelbaar, ook aan de Costa de la Luz in Andalusië. Voor een bezoek buiten het hoogseizoen (juni tot en met september) om moet je in de provincie Cádiz op alle weertypen zijn voorbereid. Dus neem, naast zomerjurken en flipflops, standaard een regenjas en warme trui mee deze kant op. Voor wat wij inmiddels ‘laagjesweer’ noemen: koele ochtenden en avonden, met tussendoor warme, zonnige uren.

Reken tijdens een vakantie buiten de zomer om dus niet alleen op stranddagen, maar neem vooral de tijd om de streek verder te ontdekken. Er is ontzettend veel te zien en te doen! Voor een overzicht, kijk eens op de pagina dagtrips, activiteiten of evenementen.

De levante-wind uit het Oosten brengt warmte uit Afrika, de koelere poniente-wind uit het Westen is in de zomer bijzonder geliefd. Check in de winter of het vakantiehuis of appartement over verwarming beschikt. Want die is noodzakelijk, al was het alleen maar voor de koele nachten.

De Spaanse weersvoorspellingen bestrijken vaak een groot gebied, terwijl de Costa de la Luz in Zuid-Spanje aan elkaar hangt van de microklimaten. Het beste is dus om zo specifiek mogelijk de voorspellingen te checken, zoals in Vejer de la Frontera of Conil de la Frontera. Direct aan de kust of een paar kilometer landinwaarts kan, op een en dezelfde dag, een groot verschil zijn wat weer betreft. Over het algemeen geldt bij bewolking dat de stranden snel worden schoon geblazen en dat de soms stevige levante-wind landinwaarts minder kracht heeft.

Voor het actuele weersoverzicht: kijk eens op de pagina van El Tiempo.

Een overzicht van de gemiddelde temperaturen aan de Costa de la Luz:

Klimaat Costa de la Luz 2

Om je de beste gebruikservaring te kunnen bieden en gebruiken wij cookies. Je kunt je cookie-instellingen hier wijzigen.